Hvorfor slikker min hund mig

Hvorfor slikker min hund på mig?

Hvis du ejer en hund har du helt sikker spurgt dig selv om dette spørgsmål før, hunde elsker nemlig at slikke, men der er flere grunde til hvorfor de lige præcis vælger at slikke på dig.

Er du virkelig indebrændt og er dit største ønske at finde ud af hvorfor din hund slikker på din fod, dit ansigt, eller måske din arm? så er du kommet det helt rette sted.

Hundens opvækst og natur

Det hele starter faktisk med hundens natur, det er helt naturligt at hunde slikker på hinanden og slikker på sig selv, det bruges både i forhold til at rengøre sig selv, men det giver også en følelse af tryghed og afstresser hunden.

Normalt når du køber en hund skal der gå 8 uger, før den må tages fra sin moder. Når du så har hunden, så begynder den at få mange nye sanser sammen med sin nye familie, men den vil altid have nogle indtryk og sanser fra dengang den var hvalp og var sammen med sin moder.

Dette er også grunden til at det afstresser hunden og gør at den føler sig tryg, netop fordi det minder den om sin mor.

Corgi slikker

Er det farligt at min hund slikker på mig?

Hunde er dejlige og sociale dyr, de vil allerhelst have nærkontakt med deres nærmeste familie, og hvis du ikke giver dem opmærksomhed så vanker der. Men hvorfor slikker hunde på dig? Dette er en måde at skabe opmærksomhed på, og alle os der har haft en hund, der må få lov at komme op i sofaen eller sengen, har alle fået et godmorgen kys fra vores små vapser.

Det er bestemt en hyggelig måde at blive vækket på, og så kommer vi til det gyldne spørgsmål, er det farligt at hunden slikker på mig?… nej overhovedet ikke!

Det kan sågar være uhygiejnisk men ikke direkte farligt, så længe det ikke er direkte i munden eller på åbne sår på din hud.

Der findes utrolig mange bakterier i hundens mund og savl, dette gør det bestemt også i menneskets mund, dog har hunde det med at spise forskellige ting når de er ude og gå, og især når de er hvalpe, så skal der smages på lidt af hvert, alt fra andre hundelorte, små perler som kanin lort, eller skrald og de slikker bestemt også på tis, som de bliver stimuleret af, hvilket også er en del af deres natur.

Så konklusionen er, det er ikke farligt at din hund slikker på dig, men efter dette du har læst, så vil du nok overveje næste gang at din hund kommer helt op i hovedet på dig og slikker dig på munden.

Når din hund slikker utroligt meget på dig, kan dette betyde følgende:

  • Utrolig glad og overvældende for at se dig
  • Giv hunden opmærksomhed

Når hunde slikker på mennesker

Nu da vi ved lidt baggrundsviden om hvorfor hunden slikker generelt, så vil vi nu besvare det spørgsmål du længe har ventet på, nemlig “hvorfor slikker min hund på mig”.

Det hele er et spørgsmål om opdragelse, du kan sagtens lære en hund at den slet ikke må slikke, dog vil dette gøre intet godt for hunden, som overhovedet, da det er en del af dens natur.

Alt efter hvilke positive og negative indtryk du giver din hund som ejer, så kan du begrænse og træne din hund i at den ikke skal slikke for meget.

Følgende kan du gøre for at lære hunden med at stoppe med at slikke for meget på dig:

  1. Når hunden begynder at slikke på dig så ignorere du hunden indtil den stopper og herefter roser hunden, grundet den stoppede.
  2. Du kan bruge andre former for sæber og cremer, hunde bliver nemlig stimuleret af de dufte du til dagligt bruger, og bruger du lige pludselig andre den ikke kan lide, så vil den også stoppe.
  3. Du kan også gå flere ture med din hund, så din hund bliver mere aktiveret mentalt men bliver også hurtigere træt.
  4. Du kan også træne din hund til at den kun må slikke, når du giver den lov.
  5. Aktivere din hund med legetøj, med det samme den begynder at slikke, tag et stykke legetøj og brug dette i stedet.
  6. Vær konsekvent og sig nej, hvis den ikke opføre sig ordentligt

For at få opmærksomhed til sin ejer

Måske har din lille hund været utrolig i noget tid, og pludselig kommer den op og slikker på din arm og brokker sig lidt, dette kan betyde mange forskellige ting, som at den er sulten, den mangler vand i sin vandskål, eller at den gerne vil udenfor, kig efter tegn fra hunden af. Det kan være den slikker på dig, og bagefter går hen til døren, dette er et godt tegn på at den selvfølgelig skal ud og tisse eller andet den nu kunne finde på.

Tegn på at din hund elsker dig

Når hunden slikker på dig, så er det både en måde at hilse på, men også på at prøve at kommunikere med dig, hunde er utrolige søge dyr, og de elsker nærkontakt især med deres nærmeste familie. Derfor når hunden slikker på dig, så får den en følelse af at den knytter tættere bånd med dig.

For at give dig sin dybeste respekt

Der er 2 forskellige måder en hund kan vise dig sin dybeste respekt, den ene er total underkastelse, dette ser du hvis den vender sig om på ryggen med alle 4 ben i vejret, også er det at den slikker på dig, for at vise dig at den godt ved at du bestemmer.

Fordi du dufter alt for dejligt for dens lille næse

Som jeg forklarede lidt længere oppe i teksten, så skyldes det din duft, hunde er så nærværende og derfor er de også vandt til din duft, hunde har utrolig gode dufte sanser så derfor vil den også kunne lugte andre ting, end du eventuelt selv kan af din egen duft. Det kan selvfølgelig også være at du lige har spist, og at du har spildt noget på dit tøj, så er det nok også grunden til at hunden er i gang med at over slikke din trøje eller dine bukser.

Ingen kommentar

Skriv en kommentar