hund der ikke gør

Små hunderacer der ikke gør

Leder du efter en hund der ikke gør særlig meget? så har vi her sammensat 10 hunde der gør allermindst.

Det meste handler faktisk om opdragelse, og med god opdragelse så kan du næsten få alle hunde til at gø minimalt. Dog er der racer der gør mindre end andre, hvilket skyldes deres instinkt er forskelligt.

Alle hunderacer skal generelt stimuleres og leges med samt opdrages, for at få dem til at passe ind i din familie bedst muligt. Herunder får du 10 hunderacer som er mere rolige end andre hunde, dette gør også at de er nemmere at opdrage på, så de ikke gør så meget.

Alle hunde gør af natur

Hvis du udelukkende er på jagt efter en hund der ikke er vaks eller gør, så er dette desværre ikke en mulighed. Alle hunde gør, det er en del af deres natur at være på vagt og holde udkig, for eventuelt fare. Dog er der en del hunderacer der er meget mere rolige end andre hunde, hvilket netop gør at de ikke gør så meget. Som sagt i vores indledning så drejer det sig faktisk bare om god opdragelse, hunde af samme race kan nemlig godt opføre sig helt forskellige alt efter deres opdragelse, det hele handler om hvordan du som ejer præger hunden til at den ikke skal gø. 

 

Herunder får du 5 tips til at træne din hund i ikke at gø:

1. Sørg for at du bevare roen

Det er vigtig at du selv bevare roen når hunden er urolig, hunden er et flokdyr, og der vil altid være en leder i flokken som de lytter efter. Du er lederen, og hvis du ikke er rolig, så vil hunden heller ikke være rolig. Derfor er det vigtigt at du ikke bliver sur på hunden når den gør, men at du fortæller hunden at den skal stoppe, så vil den se det som en belønning, i stedet for den frustration den høre i din stemme når du siger “HOLD SÅ DIN MUND”.

2. Undersøg hvorfor din hund gør

Et godt sted at starte, er selvfølgelig at finde ud af hvorfor din hund den gør? både hvorfor men også hvornår og hvilke ting der gør at den begynder at gø. Derefter kan du eliminere grunden, det kan du selvfølgelig ikke hvis det er postbuddet, så opfordre vi ikke til at du eliminere postmanden, men hvis der er et bestemt vindu hvor hunden får øje på postbuddet, så rul gardinet for eller sørg for at det ikke er muligt for hunden at kigge ud af det specifikke vindu.

3. Giv ikke hunden opmærksomhed ved gøen

Når hunde gør, kan det være af flere grunde, men ligesom når en hund slikker på dig, så kan det også godt være et tegn på at den vil have din opmærksomhed, og hvis du bevidst giver den opmærksomhed hver gang den gør, så ser den det som en belønning at du kommer og snakker med den. Så brug lidt omvendt psykologi, og når hunden stopper med at gø, så roser du hunden og eventuelt giver den en godbid. Her skal du bare passe på at hunden ikke tror den får en godbid hver gang den stopper med at gø, så vil nogle hunde være så smarte de ser det som en vane, at hvis de gør og stopper så får de en godbid. Find ud af hvordan din hund reagere.

4. Aktivere hunden så den får brugt sin energi

Hvis hunde ikke bliver aktiveret nok, så vil de også begynde at finde på noget at lave, det kan enten være at lave ballade som at bide i ting, eller begynde at gø. Derfor er det vigtigt at du får din hund til at bruge sin energi på noget andet, dette kan du gøre ved at aktivere den med legetøj hver gang den begynder at gø, eller i løbet af dagen, så får du nemlig en mere rolig hund, der kommer til at bruge noget mere tid med at slappe af og sove. En god ide er at tage din hund med på en lang gåtur, eller en cykeltur, så den får brugt alle sine sanser så den er mentalt træt når den kommer hjem.

5. Opdrag hunden til at være rolig på kommando

Hvis vi snakker lidt om omvendt psykologi igen, så er dette også en utrolig effektiv metode at lære hunden ikke at gø. Lær din hund at gø på kommando, halse, snak, gø, brug hvilket som helst ord til denne kommando, også lad hunden få en godbid når den så kan gør. Men hey? jeg læser dette indhold fordi at jeg vil have en rolig hund, dette er korrekt og her kommer det smarte så. Nu lære du din hund at være rolig, stille, rolig, slap af, igen brug et aktiverings ord efter eget valg, brug samme fremgangsmåde, lad den få en godbid når den slapper af. Nu vil du kunne bruge rolig kommandoen når hunden gør, så forbinder den kommandoen med en godbid eller en belønning. Husk og ros din hund, så den bliver glad, det er sådan du aktivere din hund bedst og den forstår budskabet.

10 hunderacer der ikke gør så meget

Malteser

1. Malteser

En Malteser en en lille og sød hund, som er utrolig lærenem. Så med den helt rette træning vil du kunne lære hunden ikke at gø, en meget lille og loyal, aktiv hund.

 

2. Shar Pei

En Shar Pei elsker at blive stimuleret og trænet, den er særdeles nysgerrig af natur, og derfor er det også vigtigt at du træner den og aktivere den, hvis den begynder at gø.

 

Bichon frisé

3. Bichon Frise

Bichon frise er en særdeles klog lille hund, den tilrettelægger sig familiens rutiner, og derfor passer den godt ind i hvilken som helst familie. Den er vagtsom, derfor skal du også bruge nogle af de 5 tips vi har givet for at lære den ikke at gø, hvis den begynder.

 

Saluki

4. Saluki

Hunderacen saluki, er ikke meget større end 80 centimeter, og er utrolig hurtigt, meget vagtsom og kan jage små dyr men selvom dette jagtinstinkt, så er det faktisk en meget stille hund, som ikke gør.

 

Cavalier King Charles Spaniel

5. Cavalier King Charles Spaniel

En Cavalier King Charles Spaniel er en hund en mini hund, og derfor hvis den endelig begynder at gø, så er lyden ikke så høj. Hunden elsker for det meste at slappe af sammen med familien enten i sengen eller i sofaen, så en super vagtsom hund finder du ikke i denne hund, hvilket også betyder den sjældent gør.

 

Fransk bulldog

6. Fransk Bulldog

En lille og sød hund, den elsker at blive stimuleret og fjolle rundt, kan udbryde med mindre og sjove lyde, men den gør sjældent, og hvis den gør, er den nem nok at oplære så den ikke gør, så længe du giver den en godbid, den vil nemlig gøre alt for mad.

 

7. Australian shepherd

En Hyrdehund som passer ind i de fleste familie profiler, en rigtig god familiehund, den er også forholdsvis klog, og elsker at lære og blive aktiveret, og derfor vil den også nemt kunne oplæres i ikke at gø.

 

Tibetansk terrier

8. Tibetansk Terrier

Tibetansk Terrier er en meget rolig, men aktiv lille hund, den elsker leg i haven og med familien, men derudover kan den godt lide at slappe af og er en ellers rolig hund. Selvom dette er en terrier så har den ikke et stort temperament, hvilket også betyder at den ikke giver lyd så ofte, hvis den høre andre lyde.

 

Shih Tzu

9. Shih Tzu

En loyal og lille kinesisk hund, den passer helt sikkert ind i det fleste børnefamilier, og er rigtig god til børn og elsker at lege. Derudover så gør den meget sjældent og den fælder heller ikke.

 

Mops

10. Mops

Ligesom den lille franske bulldog, så elsker denne lille spirrevip også og lege rolig og slappe af. De sover meget af deres tid, derfor ved mindst mulig aktivitet får du også en meget rolig hund, som heller ikke gør særlig meget.

Ingen kommentar

Skriv en kommentar