Allergi for hunde

Allergivenlige hunde

Har du allergi men du vil også gerne have en hund? så er der faktisk en løsning på dette. Der findes faktisk hunde der har mindre chance for at fremkalde allergi, også kaldet en allergivenlig hund. Men du skal være sikker på hvilken en du vælger, det er nemlig ikke med sikkerhed at det ikke aktivere din allergi, derfor vil vi prøve at komme lidt ind på hvilken hund der passer dig bedst.

 

En allergivenlig hund, er ikke en hund der ikke giver allergi, men en hund hvor chancen for at allergi opstår er betydelig mindre. Derfor er det utroligt vigtigt at du vælger den rigtige hund, ellers kan du aldrig være 100% sikker på at hunden ikke udløser en allergisk reaktion ved lige netop dig. Derfor vil der også være en hvis risiko ved at vælge en allergivenlig hund hvis det ikke er den rette for dig.

Hvorfor får jeg allergi af hunde

Det der fremkalder allergi med en allergiker, er det man kalder allergener, det hænger typisk sammen med hvor meget din hund den fælder. Det der fremkalder allergi ved de fleste, et netop hunde hår og skæl, som ligger overalt i hjemmet, sådan er det ved meste allergi, hvis der er nok af det så bliver du også ramt.

 

Derfor når du vælger en “allergivenlig hund” skal du vælge en hund der fælder mindst muligt, så har du mindst risiko for at få en allergisk reaktion. Der er dog også allergener i spyt, urin, og huden hvilket skæl kommer af, derfor kan du ikke altid kun gå efter en hund der fælder mindst muligt, vær opmærksom på alle parametre, så finder du helt sikkert en hund der passer dig og dit behov.

allergi hund

Hvilken hund er værst for en allergiker

Som allergiker skal du være sikker på at du vælger den rigtige hundetype, dette skyldes at nogle typer af hunde har større chance for at aktivere din allergi, hundetyper som:


  1. Hanhunde
  2. Aktive hunderacer

Grunden til disse hundetyper er for risikable for en allergiker, er at hanhunde har tendens til at være mere vilde samt aktive generelt, hvilket også gør at der er større chance for at hunden fælder i hele huset, både med hundehår og skæl. Så det gælder altså om at finde en rolig hund.


Hvis en i familien har allergi, bør jeg undgå hund?

Hvad hvis jeg bor sammen med andre, og den person har allergi overfor hunde, men ikke mig? Så skal i undersøge om den person kan være sammen med en af de allergivenlige hunde du ser længere nede på siden.

Dette kan i gøre ved at besøge en opdrætter eller en bekendt af jeres familie der har sådan en hund, og på den måde prøve at tilbringe noget tid sammen med en af de hunderacer. 

Hvis i har prøvet alle 10 hunderacer og personen stadigvæk viser symptomer ved hans allergi, så burde man ikke anskaffe sig en hund.

Når man har allergi overfor hunde, kan man både have en lille allergi overfor hunde men også en meget stærk allergi overfor hunde, derfor er det vigtigt at forstå, hvis man har en i familien der kun har en lille smule allergi overfor hunde, og i bare prøver jer ad om personen kan holde til hunden, i forhold til allergien, så kan denne person udvikle yderligere symptomer, hvilket bare vil gøre allergien endnu værre. Derfor er det vigtigt man besøger en opdrætter først inden man bare køber sig en hund, hvis man har allergi i familien.


6 Gode tips til at få et allergivenligt hjem

For at holde din allergi nede så meget som muligt, så er der en del tiltag du selv kan gøre i hjemmet for at holde din allergener nede. En af de tiltag du kan gøre, er at lave nogle “sikkerheds områder” og nogle “risikoområder”, altså opdel hjemmet så din hund kun må være nogle steder. 

 

På denne måde kan du også alt efter hvor meget allergi du har og hvor meget din allergi driller dig, gå til dit sikkerhedsområde, så det ikke forværres, indtil der bliver gjort rent i risikoområdet. En af de steder vi råder til at have som et sikkerhedsområdet, er de steder hvor i opholder jer mest muligt, så det er fx, i soveværelset og i sengen, så der ikke ligger små hundehår i lagnet.

 

Hvis du efter at have læst alt dette, er sikker på at du vil have en hund, så husk at dit hjem også skal være klar til dette. Derfor råder vi til at man ikke har for mange tæpper eller gulvtæppe i hele huset, hår og skæl hænger nemlig fast her, og det er svært at skabe et overblik over hvor mange hundehår der egentlig er, også bliver din allergi aktiveret.

 

Det er vigtigt hvis du ønsker en allergivenlig hund at du gør følgende i hjemmet:

 

  1. Gør grundig og ofte rent i hele huset, og især i dine risikoområder.
  2. Luft ud dagligt i hele hjemmet, både for hundehår, skæl, og støv om at gøre.
  3. Vask alt tekstil materiale som, tæpper, gardiner, sofa, puder og dyner.
  4. Hvis du har en lille hund og du bære rundt på den, er det også vigtigt at du vasker dit tøj jævnligt hvis du har haft hunden oppe.
  5. Børst din hund udenfor grundigt, 4-5 gange om ugen.
  6. Husk og brug allergivenlig hundeshampoo når din hund skal i bad

Igen må vi gøre det klart, at selvom alle overordnede regler bliver fulgt, kan du ikke være sikker på at din allergi bliver aktiveret, derfor er det at prøve sig frem, hvor ens allergi niveau ligger, og på den måde holde allergien nede.

Hvis du virkelig har meget allergi overfor hunde, er det meget svært at sørge for at allergien er helt væk, og derfor vil det nok også være bedst for dig, ikke og anskaffe en hund uanset hvor søde du synes de er.


Min allergi overfor hunde er blevet værre, hvad gør jeg?

Som udgangspunkt hvis du ikke har særlig meget allergi overfor hunde, eller andet hår, som dyrepels generelt, så vil du have større chance for at du får endnu mere allergi, ved at du får en hund derhjemme. Derfor kan det være hvis du tager medicin i dag mod allergi, så vil den måske ikke virke på samme måde mere, da din allergi forværres og bliver stærkere.

 

Derfor tænk på dig selv hvis du får det dårligere, der er ikke meget ved at have en hund, hvis du ikke kan være sammen med den søde lille hund. Derfor bliver du nok nødsaget til at finde et andet hjem til din hund hvis du bliver mere syg, og din medicin ikke kan holde din allergi nede.

 

Det der ville være mest synd, er hvis du har haft hund og der ikke har været nogle symptomer, også efter noget tid får du stærke symptomer, og skal skille dig af med hunden. Det er både synd for hunden men du kommer også til at blive ked af at skulle have med den hund du har lavet et stærkt bånd med.

 

Derfor er det utrolig vigtigt at du tænker dig en ekstra gang inden du vælger en af de 10 allergivenlige hunde vi har samlet herunder.


10 Hunderacer som ikke fælder og er allergivenlige.

Følgende hunderacer vil være de hunde som er mest allergivenlige, grunde at de fælder allermindst, og derfor vil du ikke blive generet af allergener. Når du køber en af følgende hunde så, skal de stadigvæk siges at du ikke kan være 100% sikker på at de ikke aktivere din allergi.

Når du køber en af følgende hunde, så kan det sagtens være at du ikke har nogle symptomer fra din nye hund, men efter noget tid får du allergi problemer. Dette skyldes at din allergi er nået en grænse hvor den bliver aktiveret igen, derfor er det også vigtigt at holde dit hjem allergivenligt.

 

1. Coton de tuléar

Denne lille hund med den bomuldsagtige pels. Den let bølget og tætte pels skal helst børstes jævnligt, gerne dagligt.

 

papillon

2. Papillon

Denne lille charmerende hund kræver en ugentligt gennem børstning af pelsen, den lange pels på bryst, hals og ører skal helst børstes hver dag.

 

Havaneser

3. Bichon Havanais

Den ca 12 cm lange bløde pels skal flittig børstes for at undgå filtre. Hvis man vil udstille denne race må dens pels hverken klippes eller tilrettes, dog er dette undtaget på poterne.

 

West Highland White Terrier

4. West highland white terrier

Grov og glat yderpels og en let dunet underuld. børstning skal ske ofte, trimmes tre til fire gange årligt. En lidt for blød pels gør at den er mindre smudsafvisende og kræver derfor mere arbejde.  
lhasa apso

5. Lhasa Apso

Denne lille hund med den bomuldsagtige pels. Den let bølget og tætte pels skal helst børstes jævnligt, gerne dagligt.  

6. Shih tzu

Den lange pels skal helst børstes dagligt og jævnligt vaskes og føntørres. Pandehåret sættes gerne op, så dette ikke genere hunden.

 

Bichon frisé

7. Bichon frisé

Hunden som føles silkeagtig, med de lette proptrækkerkrøller. Pelsen skal hver dag børstes godt igennem. Vaskes ofte. Hoved og potter klippes gerne i facon.

 

Malteser

8. Malteser

Endnu en race med lang pels. Pelsen er som sagt meget lang, tæt og glansfuld. Den kræver også dagligt gennem børstning, frisering og vask og føntørring. Skægget kræver rengøring efter hvert måltid.

 

9. Lagotto romagnolo

Denne race er ulden i strukturen dog til den grove side. Den danner overalt på kroppen tykke krøller med synlig underuld. Pelsen bør mindst en gang årligt klippes ned. Filtre og underuld bør jævnligt fjernes med børste. Hunden øregang bør holdes fri for pels.
Dværg puddel

10. Puddel

Pelsen er fin og uldagtig. Pelsen bør børstes ofte, vaskes jævnligt. Klippes hver til hver anden måned. Øregangen bør holdes fri for pels. Pelsen er en smule krævende, til gengæld får i en race som ikke fælder.
Ingen kommentar

Skriv en kommentar